Folkerace er den nemmeste og billigste måde at komme i gang med baneløb på, og størstedelen af de aktive kørere i Kolding Automobil Club er at finde indenfor netop Folkerace.

Man kan starte med at køre Folkerace allerede fra det år hvor man fylder 14år, og for mange så bliver det til rigtig mange år bag rattet i en folkeracer. Mange starter også først deres racerkarriere meget senere i livet f.eks. som 40 eller 50-årig, men hos os er alle lige og bliver derfor naturligt en del af fællesskabet på tværs af generationer.

Udover alderen, så er det eneste som kræves at, man har bestået en licensprøve, har en brandhæmmende køredragt, køresko, handsker, styrthjelm foruden selvsagt en bil.

Bilen skal være udstyret med sikkerhedsbur, racersæde og H-seler. Man kan vælge at bygge sin egen bil, købe en som er færdigbygget – enten på en af diverse hjemmesider hvor disse er til salg eller på budrunde efter et løb.

Det specielle ved Folkerace er nemlig, at biler der har deltaget i et løb, er til salg når løbet er slut.

Det betyder, at der efter løbet er en “bud-tid” på 15 min. Her kan alle henvende sig til løbsledelsen og aflevere en kuvert med henholdsvis kr. 5.000, – eller kr. 9.000, -, og byde på et bestemt startnummer mod et mindre budgebyr pr. bud.

Når budtiden er omme, offentliggøres hvilke biler der er solgt. Alle kan afgive bud, også selv om man ikke har licens eller kører Folkerace.

Bilen er dog uden racersæde og H-sele, da dette er personlig udrustning og må fjernes ved salg.

Hensigten med budrunden er at holde omkostninger så lave som muligt. Dette og det gode sammenhold er også nogle af grundene til at, Folkeraceren yderst populær gren af motorsporten.

Kolding Automobil Club afholder løbende licenskurser hen over sæsonen. Følg med på hjemmesiden eller vores facebookside for næste kursus, duer også meget velkommen til at kontakte os hvis du gerne vil have licenssnarest.

*)            Der køres i fire klasser: Ungdom, Ladies, Standard og Tunet. Ungdom og Standard kr. 5.000,-

Tunet og Ladies kr. 9.000, – (2019).