Crosskart er  en anden type af motorsport som kan køres på banen i Kolding, og klubben har et stort ønske om at få flere aktive udøvere til denne sportsgren i klubben.

Kort om crosskart, der er tale om lille lynhurtig racer, der i det store klasser har en accelleration som overgår en formel 1 racer. Karten styrer som en gokart og køres sidelæns på det løse underlag, næsten som en anden speedwaymaskine.

Man kan starte allerede det år hvor man fylder 7 år, hvor man kan deltage i miniklassen. Her er hastighederne noget begrænset under hensyntagen til deltagernes unge alder. Desto ældre man bliver desto større motor, og måske en dag sidder man så i en Crosskart Extreme.

Denne såkaldt Crosskart Extreme har en 750 ccm motorcykelmotor og er vel at betragte som “kongeklassen” indenfor Crosskart, og fra 2018 vil denne klasse også være at finde rundt på de danske offroadbaner til DM løb.

For at køre Crosskart skal du have bestået samme licenskursus som til Folkerace, så derfor er dette også et kursus som Kolding Motorsport afholder.  Vi vil naturligvis tilpasse undervisningen/kursus til detagernes alder.

Vil du vide mere om Crosskart, så kan man finde meget mere info på Crosskart klubben Danmarks hjemmeside

Vi i KAC baneudvalg er naturligvis også altid klar på  at, svare på de spørgsmål som man måtte have i forhold til Crosskart.

Hvis ikke vi i baneudvalget kan svare umiddelbart på alle spørgsmål, så har vi mulighed for at knytte kontakten til en af klubbens crosskart kørere.